S'ha produit un incendi en un immoble de la Gran Via barcelonina i s'estan investigant les causes del sinistre. El pis formava part d'un edifici rehabilitat en el que es va instal.lar gas ciutat com a font energètica. Sortosament, no hi ha hagut que lamentar desgràcies personals, ja que els llogaters havien sortit de cap de setmana. Quan s'han assabentat dels fets, han explicat a la policia que, probablement, ha estat provocat, ja que el propietari feia temps que volia recuperar el pis. Asseguren que el divendres per la tarda el van veure en una estació de servei omplint una garrafa amb gasolina i sospiten que la va utilitzar per provocar l'incendi.
Tenint en compte que l'aire presenta una densitat superior al gas natural i inferior als derivats del petroli (gasolina, gas-oil,...) i que les taques de la combustió han aparegut al sostre, determina si ha estat un incendi fortuït o, contràriament, fruit d'una conspiració.

Solució:

El més probable és que el sinistre es degui a una fuita accidental de gas natural, doncs aquest, al ser menys dens que l'aire, ha deixat al sostre les taques de la combustió. Si l'incendi fos provocat per la combustió de la gasolina, el núvol de combustió, més dens que l'aire, hagués deixat marques en el sòl de la vivenda.